دام خطرناک تدارک دیده شده برای پزشکیان
پس از گذر چهار دهه از عمر جمهوری اسلامی و آزمون خطاهای بسیار، بالاخره بخش بزرگی از جامعه سیاسی کشور به یک نقطه تفاهم مشترک رسید و آن همکاری تمام بازیگران اصلی و یا مهم قدرت با اولویت توسعه ایران بود که در این مسیر، رشد اقتصادی و توسعه اقتصادی گام نخست و اساسی باشد.
علیرغم تلاشهای جریانهای تندرو در تمامی جناحها، انتخابات اخیر برای نخستین بار به جای رقابت اصلاح طلبان و اصولگراها علیرغم میل تندروها مبدل به رقابت میان توسعه گرایان با واپس گرایان شد.
آنچه که واضح است پزشکیان اولویت اصلاح طلبان تندرو نبود و از آن سو قالیباف هم گزینه تندروهای اصولگرا و جریان انقلابی محسوب نمیشد با این تفاوت که اصلاح طلبان در یک عمل انجام شده قرار گرفتند و ناچار شدند همگی بر روی پزشکیان اجماع کنند اما قالیباف این شانس را نداشت.
عملکرد نامطلوب دولت رییسی، توان شخصی پزشکیان، توان بالای اصلاح طلبان در رقابت های انتخاباتی، اختلاف درونی در جریان انقلاب و حضور کاندیدای به غایت تندرو در مرحله دوم انتخابات، ترس مردم از قدرت گرفتن جریان تندرو، همچنین کمک خواسته یا ناخواسته پورمحمدی در دور اول با افشای فعالیت های مخرب کاندیدای جریان تندرو به همراه عزم راسخ سیستم برای صیانت از آرای مردم باعث شد پزشکیان برنده این انتخابات شود، انتخاباتی که علیرغم قهر گسترده جامعه با تلاش همه جانبه اکثریت چهره ها و جریانات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی مشارکت در آن به 50درصد رسید.
سابقه کاملا پاک و شفاف پزشکیان باعث خلع سلاح رقبای او شد و تنها یک دستاویزبرای آنها باقیمانده بود و آن چسباندن نگاه قومیتی به پزشکیان با اتیکت پانترکیسم بود.
تلاش برای پانترک نشان دادن پزشکیان از همان لحظه اعلام اسامی تایید صلاحیت شدگان شروع شد چراکه تنها اسلحه موجود در آن زمان تنها همین بود.
با بررسی شرایط انتخاب پزشکیان به عنوان کاندیدای اصلاح طلبان و تفکرات بخش تندرو و یا قدرت طلب این جریان متوجه می شویم این اسلحه صرفا مطلوب رقبای پزشکیان نبوده و بخش مهمی از به ظاهر حامیان او نیز مشتاق استفاده از آن هستند.
برای مخالفان سرسخت پزشکیان منافع حاصل از این حربه کاملا مشخص است، با نگاهی به پراکندگی آرای رییس جمهور متوجه می شویم پیروزی او به واسطه مشارکت و حمایت گسترده بخش ترک زبان جامعه رخ داده است. در صورتیکه بتوانند پایگاه اصلی رأی او را دلسرد کنند پزشکیان دیگر مزیت رقابت انتخاباتی نخواهد داشت.
چسباندن اتیکت پانترکیسم دقیقا این هدف را برآورده می سازد. اگر آنها در رسیدن به این هدف(ترساندن پزشکیان از الصاق اتیکت تمایلات پانترکی) موفق شوند آن زمان او مجاب می شود برای اجتناب از این امر از نخبگان و کارآمدان ترک زبان استفاده نکند و نسبت به جبران عقب ماندگی ها و محرومیت های استان های ترک زبان توجهی نداشته باشد.
این روند دقیقا نتیجه غایی و مطلوب مخالفان پزشکیان است و در صورت واقع شدن خواهند توانست با اختلال در مسیر اجرای برنامه هایش و همچنین تخریب گسترده او، علاوه بر دوری پایگاه اصلی حامیانش از او میزان مشارکت در انتخابات آتی را به طرز بی سابقه ای پایین بیاورند و او را مبدل به رییس جمهور تک دوره ای کنند.
از طرف دیگر این اسلحه مطلوب بخش قابل توجهی از به ظاهر حامیان او هم به حساب می آید.
آنهایی که تصور نمی کردند پزشکیان بتواند از سد شورای نگهبان بگذرد و علیرغم میل ایشان در لیست گزینه های جبهه اصلاحات قرار گرفته بود، مدیریت پزشکیان به مهمترین دغدغه تبدیل شده است.
برای موفقیت در این امر(مدیریت پزشکیان و در اختیار گرفتن حداکثری دولت) آنها نیاز به ایجاد حس وابستگی در پزشکیان دارند.
اتیکت حمایت از پانترکیسم می تواند مهمترین ابزار آنها در این مسیر باشد.
باتوجه به ساختار فرهنگی جامعه ترک زبان، آنها در حالت معمول حامی هم زبانان خود هستند و در صورت اعتماد این همدلی مبدل به حمایت تام و تمام می شود و از تمام توان خود در محتفظت و ممانعت از رسیدن آسیب استفاده می کنند.
دور کردن آنها از پزشکیان به واسطه این اتیکت ممکن خواهد شد چراکه در صورت باور این موضوع پزشکیان تلاش می کند برای عدم الصاق این اتیکت تا جایی که میسر باشد از ترک زبانان نخبه و کارآمد استفاده نکند.
در این حالت او ناگزیر به استفاده از نیروهای شبکه ای جریانات حامی است که این وضع به معنی واگذاری مدیریت دولت و مدیریت خود به آنها محسوب می شود.
پزشکیان زیرک تر از آن است که در این دام بیفتد ولی زیرکی او نافی وجود این دام نیست. او باید بداند ماه عسل دولت ها بیش از چند ماه نبوده و زودتر از آنچه تصور می کند با سیلی از تخریب ها و کارشکنی ها مواجه می شود و اگر در این مدت نتواند نیروهای کارآمدی که به صورت قلبی با او همکاری می کنند را انتخاب و در نقاط مهم جانمایی کند در برابر امواج سهمگین تخریب ها و کارشکنی ها بسیار آسیب پذیر خواهد شد.
آسیب دیدن پزشکیان به معنی از دست رفتن آخرین فرصت برای رفتن به سمت توسعه است و در صورت بروز این اتفاق روزهای سخت و ناگواری در انتظار ایران خواهد بود به همین خاطر وظیفه تمام ایران دوستان و توسعه طلبان این است به دور از سهم خواهی های نامطلوب، مانع موفقیت اندیشه های جریان های منفعت طلب و تمامیت خواه شوند.
نویسنده: سیمرغ تی وی
منظور شما این است که همه کابینه و افراد و وزرا را از آذری زبانها انتخاب کنند؟
این مقاله شما صحبتی و بحثایی رو مطرح میکنه که هیچجای دیگه ای نخوندم و از کس دیگهای نشنیدم. تازه و جالب بود.
من مقاله رو کامل خوندم ،ارزش خوندن داشت. ممنون
مقاله خوبی بود مرسی
باید از تمام استانها وزیر انتخاب کنن